مترجم: نيلوفر ظاهرگيور
كارشناس روابط عمومي و امور بين الملل سازمان آتش نشاني و خدمات ايمني رشت
پنج اشتباه شايع در مراقبت از تجهيزات حفاظتي فردي (PPE) آتش نشانان
آتش نشانان! به دنبال غير ممكن نباشيد- اگر شما از تجهيزات حفاظتي فردي (PPE) خود محافظت نكنيد، آن تجهيزات نيز از شما محافظت نخواهند كرد. پنج اشتباه شايع كه آتش نشانان در مراقبت از تجهيزات محافظتي فردي خود مرتكب ميشوند به شرح ذيل ميباشد:
اشتباه اول- شستشوي لباس هاي آتش نشاني توسط لباسشويي هاي خانگي:
شايان ذكر است لباس هاي آتش نشانان به عناصري آغشته مي شوند كه اين عناصر به هيچ وجه نبايد به خانه ي آتش نشانان وارد شود. آتش نشانان بايد بدانند كه ماشين لباسشويي هاي خانگي به لباس هاي آتش نشاني آسيب مي رسانند, و اين لباسشويي ها همچنين قادر نيستند به خوبي, لباس حجيم آتش نشاني را تميز نمايند, در ضمن شستشوي اين لباس ها با مواد شوينده معمولي منجر به بي رنگ و نرم شدن آنها مي شود.
در صورت كثيف شدن لباس در محل حادثه، شيلنگ آب را روي لباس گرفته و آن را بشوييد. سپس دستورالعمل كارخانه توليد كننده لباس در مورد شستشوي آن را بخوانيد و از آن پيروي كنيد. از ماشين لباسشويي ايستگاه و موارد توصيه شده كارخانه توليد كننده لباس آتش نشاني جهت شستشوي آن استفاده نماييد, يا براي شستشوي لباس، به يك موسسه لباسشويي كه در امر حفظ و نگهداري لباس هاي آتش نشاني تخصص دارد، مراجعه كنيد. از خشك كن لباس استفاده نكنيد بلكه لباس ها را در معرض هوا قرار دهيد تا خشك شود.
اشتباه دوم- آتش نشانان براي بازديد لباس خود فقط به رويه ي خارجي آن نگاه مي كنند:
براي حفظ سلامتي آتش نشانان، لباس آنان از دو لايه ي ضد رطوبتي و ضد حرارتي تشكيل شده است. لباس دولايه آتش نشانان كه ضامن سلامتي آنان مي باشد، مي بايست حداقل يك بار در سال وارسي شود. آتش نشانان براي تست لايه ضد رطوبتي كت آتش نشاني خود مي توانند آن را روي يك سطل قرار داده و به شعاع دو اينچ يك فنجان آب روي آن بريزند، اگر آب از طرف ديگر لايه ضد رطوبتي نشت كند زمان آن فرا رسيده است كه لباس را تعمير يا تعويض نمايند.
اشتباه سوم- قرار دادن لباس حفاظتي فردي (PPE) در معرض نور مستقيم خورشيد و يا نور (لامپ) فلورسنت:
لباس هاي محافظتي از قبيل كت مجهز، يونيفرم هاي ايستگاه و بند دستگاه تنفسي اگر به طور طولاني در معرض نور خورشيد و يا در معرض نور فلورسنت قرار بگيرند به طور جدي آسيب مي بينند. آتش نشانان مي بايست براي نگهداري لباس خود از كمد و يا ساك استفاده نمايند يا با يك روانداز ضخيم و تيره رنگ روي آن را بپوشانند و همچنين لباس خود را در ماشين و يا تاكسي بدون پوشش رها نكنند.
اشتباه چهارم- ناديده گرفتن تغيير رنگ چشمگير لباس حفاظتي فردي (PPE)
باگذشت زمان لباس آتش نشاني به تدريج كم رنگ مي گردد، اما اگر به طور ناگهاني, لباس آتش نشانان تغييررنگ داد, اين تغيير رنگ لباس را مي توان به استفاده از يك مواد شوينده ي نامناسب قوي نسبت داد. براي آزمايش قسمت آسيبديده ي مورد نظر، سعي كنيد شست خود را روي آن بكشيد و اگر سوراخ شد نياز است كه آن را تعمير و يا تعويض نماييد.
اشتباه پنجم- بازرسي نامكفي لباس حفاظتي فردي (PPE)
پوشيدن لباس پاره و ساييده كه به مثابه رانندگي با لاستيك صاف (بدون آج) روي جاده يخ زده مي باشد, به هيج وجه منطقي نيست. سعي كنيد لباس مجهز خود را بعد از هر بار استفاده و يا در آغاز هر شيفت وارسي كنيد.
Reference
www. lionconnects- top 5mistakesofcaring foryourfirefightingppe